به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، امیر مسعود پرور اظهار کرد: در سالهای گذشته به دلیل جذابیت بازار طلا و البته همسو با بورسهای بین المللی، معاملات طلا در بورس کالای ایران نیز شکل گرفت که البته برای مثال معاملات گواهی سپرده سکه طلا، حداقل سرمایه معادل یک سکه بهار آزادی بود. به عبارت دیگر ریسکهای سنتی معاملات سکه در این بازار مرتفع شده بود و سرمایه گذاران امکان خرید و فروش آسان و آنلاین، امنیت بالا، حذف ریسکهای سرقت، کیفیت و نگهداری طلا را پیدا کرده بودند و اما موضوع قدرت خرید در این بازار نیز دارای اهمیت است.
وی افزود: از اواخر سال گذشته بازاری در بورس کالا راه اندازی شد که میتوان با حداقل سرمایه نیز در بازار طلا مشارکت کرد. معاملات گواهی سپرده شمش طلا، بازار جدید و جذاب بورس کالاست که هر گواهی در این بازار، یک دهم گرم یا ۱۰۰ سوت طلاست که با قیمت امروز چیزی در حدود ۳۲۰ هزار تومان میشود.
پرور با تاکید بر اینکه معاملات گواهی سپرده شمش طلا سبب شده هر فردی با هر میزان سرمایه بتواند در معاملات طلا شرکت کند، ادامه داد: از این طریق این بازار، همه افراد پس از اخذ کد معاملاتی از طریق کارگزاریها میتوانند در یک بازار با نقدشوندگی بالا و البته بدون ریسکهای سنتی معاملات طلا اقدام به سرمایهگذاری کنند. پشتوانه گواهی شمش طلا در بورس کالا، شمشهای طلای موجود در خزانه بانکهاست که عیار این شمشها آزمایش شده و به این ترتیب سرمایهگذاران از یک مرجع مطمئن اقدام به خرید و فروش طلا میکنند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه خریداران در این بازار دو امکان دارند متذکر شد: اول اینکه میتوانند ما به ازای طلای خریداری شده اوراق از بورس بگیرند و این اوراق را نگه دارند، براین اساس ارزش اوراق طلای آنها همزمان با نوسانات قیمت طلا در بازار تغییر میکند و آنها در برابر تورم مصون میمانند. از سوی دیگر طلای آنها در مکانی امن و بیمه شده نگه داری می شود و ریسک سرقت یا گم شدن طلا نیز وجود ندارد.
وی ادامه داد: دوم اینکه در صورت تمایل می توانند طلای خود را از انبار بورس یا همان خزانه بانکها تحویل بگیرند. در این حالت، دارندگان اوراق طلا باید به اندازه ارزش یک شمش طلای یک کیلوگرمی اوراق داشته باشند و در صورت تمایل میتوانند طلای باکیفیت خود را از خزانه بانک تحویل بگیرند.
پرور به امنیت بالای خزانه بانکهای بورسی که سکه و شمش طلا در آن ها نگه داری می شود اشاره کرد و گفت: افراد میتوانند در معاملات گواهی سپرده سکه یا شمش طلا، بدون نگرانی طلای خود را نزد خزانه بانکهای تحت نظارت بورس نگه دارند؛ در تجربه سرقت صندوق امانات یکی از بانکها که افراد زیادی متضرر شدند و نهایتا مشخص نشد که چه کسی چه میزان طلا در صندوقها داشت، اما خزانه بانکهایی که در بورس کالا پذیرش شده و شمش و سکه طلای مورد معامله در بورس در آنها وجود دارد، بیمه هستند و به هر دلیلی مثل آتش سوزی و سرقت و ... مشخصات کالا و صاحب اوراق در سامانهها درج شده و هیچ زیان و ریسکی متحمل خریداران نیست.
نظر شما